Eurovent viktig for bransjens interesser

Eurovents nyvalgte styre flankert av administrasjonen. Foto: Eurovent

Jan-Erik Kleven i Camfil Norge AS ble gjenvalgt som styremedlem i Eurovent på generalforsamlingen i mai. – Det er viktig for bransjen at vi deltar med en dyktig representant for de norske leverandørene. Med Klevens kunnskap og bransjeerfaring har vi fortsatt en sterk stemme inn i Eurovents styre, sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE.

VKE er Norges medlem i Eurovent, den europeiske klimabransjens organisasjon for produsenter og leverandører av komponenter til ventilasjon, kulde og varmepumper. Gjennom Eurovent holder VKE seg oppdatert og påvirker det som skjer innen rammebetingelser fra EU. Eurovent er en aktiv lobbyist i Brussel. VKE samarbeider også tett med de nordiske søsterorganisasjonene i Eurovent for å sikre at nordiske forhold blir hensyntatt.

Jan-Erik Kleven gjenvalgt
På årsmøtet i Eurovent ble Jan-Erik Kleven i Camfil Norge AS gjenvalgt som VKEs representant i Eurovents styre.

– Det er viktig for norske leverandører å bidra til å styre Eurovents arbeid for en bærekraftig og seriøs leverandørbransje. Jeg ser frem til en ny periode i styret i Eurovent og dette viktige internasjonale arbeidet, sier Jan-Erik Kleven, adm.dir. i Camfil Norge AS.

Eurovent-manifestet 2024 – 2029
Eurovent har publisert en visjon for HVACR-sektoren (varme-, ventilasjons-, klimaanleggs- og kjølesystemer) i Europa gjennom Eurovent-manifestet 2024 – 2029. Manifestet fremhever sektorens betydning for økonomisk vekst, sysselsetting, og bærekraft, og anbefalinger til politikere for å støtte en bærekraftig utvikling i Europa. De viktige bidrag fra HVACR-sektoren kan oppsummeres slik:

  • Økt livskvalitet
    Forbedrer inneklima, muliggjør kjøling av datasentre, sikrer global distribusjon av fersk mat og medisiner, og spiller en viktig rolle i klimatilpasning.

  • Reduksjon av klimagasser
    HVACR-teknologier er avgjørende for å redusere klimagassutslipp fra bygninger og industrielle prosesser. Sektoren jobber kontinuerlig med å forbedre energieffektivitet, holdbarhet, reparerbarhet og en sirkulær økonomi.

  • Økonomisk bidrag
    Over 350 produksjonssteder i Europa med årlig omsetning på over 30 milliarder euro. Sysselsetter over 150 000 personer.

  • Anbefalinger til utforming av næringspolitikk
    Opprettelse av et friksjonsfritt indre marked for bærekraftige produkter med harmonisering av regelverk for bærekraftige produkter (økodesign - ESPR) på tvers av Europa for å skape like vilkår.

  • Fokus på implementering av European Green Deal-politikk
    Realisere ambisjonene i European Green Deal til virkelighet. Gi juridisk sikkerhet og forutsigbarhet for industrien slik at de kan tilpasse seg og investere i grønne teknologier. Sikre harmonisert implementering av EU-direktiver for å unngå hindringer i enkeltmarkedet.

Dette er noen av tiltakene som er avgjørende for å støtte en bærekraftig fremtid og styrke den europeiske HVACR-industrien i perioden 2024 – 2029. Manifestet kan du laste ned her.

Eurovent vil fortsette arbeidet med å sikre deltakelse i relevant europeisk og internasjonalt standardiseringsarbeid, samarbeid innen forskning, samt å publisere anbefalinger og veiledninger til bransjen.

Flere nyheter

  1. |

    AREA Vision 2030

    AREA har nylig publisert sitt strategidokument for de kommende årene, titulert "AREA Vision 2030". Strategidokumentet skuer inn i fremtiden for å se hvilke utfordringer kulde- og inneklimabransjen står ovenfor.

  2. |

    Lys i sikte for klimamarkedet

    VKE har lagt frem høstens markedsrapport i samarbeid med Prognosesenteret. Et høyt rentenivå og høye byggekostnader gjør at vi venter fallende byggproduksjon i år, men i 2025 venter vi en kraftig vekst.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: