Enova støtter prosjekter innen energiomlegging

Publisert

Enova støtter prosjekter innen energiomlegging. Illustrasjon: Enova SF.

Enova har utlyst støtte til pilot- og investeringsprosjekter som ønsker å gjøre det mer kostnadseffektivt å konvertere til vannbåren varme og lavtempererte anlegg. Søknadsfristen er 16. mai.

Utlysningen retter seg mot teknologiutviklingsprosjekter som skal bidra til økt fleksibilitet i energisystemet og prioriterer i denne om gang to temaer; kostnadseffektiv konvertering fra elektriske til vannbårne anlegg og kostnadseffektiv konvertering fra høytemperatur til lavtemperatur varme.

Hvor mye støtte kan man få?
Økonomisk støtte fra Enova til bedrifter er begrenset av statsstøtteregelverket. Generelt vil støtten ligge på mellom 25% til 50% av prosjektkostnadene avhengig av type prosjekt og størrelse på bedriften som mottar støtte. Mindre bedrifter kan få mer støtte enn store bedrifter.

Enova har ikke satt noe øvre grense på selve støttebeløpet, men dette gis av en pott i konkurranse med andre søkere. Kostnader som kan tas med i prosjektet avhenger av om det er et investeringsprosjekt eller pilotprosjekt, begge er beskrevet i Enovas programkriterier for støtteordningen. Prosjekter som kun omfatter investeringer i moden teknologi som allerede finnes på markedet kan ikke få støtte.

Hva bør man tenke på dersom man skal skrive en søknad?
Først og fremst må søknaden være innenfor Enovas tematiske avgrensning, hvor de ønsker å få demonstrert teknologier som øker fleksibiliteten i energisystemet og nye varme- og kjøleløsninger.

Søker må også vise at selskapet har god nok økonomi og kompetanse til å gjennomføre prosjektet.

Søknadene rangeres etter disse kriteriene:

  • Innovasjonshøyde
  • Spredningspotensial
  • Potensial for å bidra til omstilling mot 2050 ved å gi redusert klimagassutslipp, energi- eller effektbruk

Søknadsfristen er 16. mai 2024

Utlysningen finner du her.

Flere nyheter

  1. |

    Forventet levetid på VVS-komponenter

    Et av de viktigste bidragene for å redusere klimagassutslipp er å benytte kvalitetsprodukter med lang forventet levetid. Nå har Standard Norge utgitt en veiledning med verdier for forventede vedlikeholdsintervaller og levetider til bruk i klimagassberegninger.

  2. |

    Hvordan ta ut enøkpotensialet?

    VKE-konferansen 2025 og årsmøtet går av stabelen tirsdag 6. mai på Ambassaden i Oslo. Vi gir deg et variert og spennende program som setter fokus på hvordan ventilasjon, kulde og varmepumpebransjen kan ta ut enøkpotensialet og samtidig opprettholde et godt inneklima med minimale klima- og miljøbelastninger.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: