AREA Vision 2030

Publisert

– VKE jobber sammen med AREA for gode rammevilkår for bransjen og påvirker myndighetene til å gi bedriftene tilstrekkelig støtte til å imøtekomme sterkere regulering og begrensninger for bedriftene i kulde- og varmepumpebransjen, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE.

AREA har nylig publisert sitt strategidokument for de kommende årene, titulert "AREA Vision 2030". Strategidokumentet skuer inn i fremtiden for å se hvilke utfordringer kulde- og inneklimabransjen står ovenfor.

AREA representerer interessene til entreprenører innen kulde- og inneklimateknikk i Europa. AREA har 25 medlemsforeninger som representerer 23 europeiske land. VKEs fagsjef Espen Rønning sitter i styret i AREA og deltar i arbeidsgruppene som møtes jevnlig.

AREAs fire søyler
Kulde- og inneklimasektoren er sentral i et velfungerende samfunn og må tilpasse seg en rekke utfordringer i tiden fremover. Energikrisen og kampen mot klimaendringer har gitt sektoren sterkt endrede forutsetninger. Ved å erkjenne behovet for å aktivt takle utfordringene og endringene bransjen står ovenfor kan man forberede seg på fremtiden.

AREA Vision 2030 skisserer disse fire viktige arbeidsområdene for bransjen:

  • Kuldemedier – Lykkes i overgangen til naturlige kuldemedier
  • Menneskelig kapital – Tiltrekke og beholde dyktig personell
  • Bærekraftig innovasjon – Støtte prinsipper for energieffektivitet og ressursutnyttelse i et livssyklusperspektiv
  • Rammebetingelser – Fremme sammenhengende og støttende rammebetingelser

En støtte i arbeid med rammebetingelser 
I tillegg til å skissere hvilke arbeidsområder AREA skal jobbe fremover med i de kommende årene vil strategidokumentet også brukes til å påvirke beslutningstagere i EU og nasjonalt.

– Bransjen møter stadig sterkere regulering og begrensninger, som gjør det krevende for mange bedrifter å henge med, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE. Det er derfor viktig at vi sammen med AREA jobber for gode rammevilkår for bransjen og påvirke myndighetene til å gi bedriftene tilstrekkelig støtte til å imøtekomme disse reguleringene.

AREA Vision 2030 kan lastes ned her.

Flere nyheter

  1. |

    Lys i sikte for klimamarkedet

    VKE har lagt frem høstens markedsrapport i samarbeid med Prognosesenteret. Et høyt rentenivå og høye byggekostnader gjør at vi venter fallende byggproduksjon i år, men i 2025 venter vi en kraftig vekst.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: