Nordiske konferanse om nullutslippsbygg og plusshus
Illustrasjon: The Powerhouse Brattørkaia-prosjektet i Trondheim, Snøhetta/MIR.
6. - 7. november arrangeres den første nordiske konferanse om nullutslipps og plusshus i Trondheim.
Illustrasjon: The Powerhouse Brattørkaia-prosjektet i Trondheim, Snøhetta/MIR.
6. - 7. november arrangeres den første nordiske konferanse om nullutslipps og plusshus i Trondheim.
Med 25 sesjoner med forskjellige temaer vil man vise hva som er mulig og hva man har oppnådd med det siste innen forskning, teknologi for å bygge kabonnøytralt. VKE er medarrangør og adm. dir. Thor Lexow i VKE vil være ordstyrer i sesjonen om inneklima.
Årets konferanse er et samarbeid mellom NTNU, SINTEF, Skanska, Enova, FutureBuilt, Direktoratet for byggkvalitet, Snøhetta, Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune og VKE.
– Konferansen gir deg interessante foredrag om hva som skjer i Norden og internasjonalt. Her er det mulighet til å presentere egne erfaringer, forskningsresultater, produkter eller tjenester, forteller Lexow.
Det blir ekskursjoner til realiserte prosjekter, og en arena for å diskutere samarbeid og forretningsmuligheter. På konferansen kan du høre mer om alt fra forretningsmodeller og anskaffelsesstrategier til lavkarbonmaterialer og smarte systemer for energi- og effektstyring.
Det er mulighet for 15 utstillere i vrimlearealet på Clarion Hotel and Congress, så her er det en fin anledning til å vise det ypperste av ventilasjonsprodukter og løsninger.
Enøktiltak utført av bygningseiere, både i private boliger og i næringsbygg kan medføre store besparelser for hele samfunnet. Strømkunder kan spare hele 22 - 23 mrd. kr. i året dersom vi oppnår 6,6 TWh ekstra reduksjon i strømforbruket fra 2030.
Kan du tenke deg å ta fagbrev som ventilasjonstekniker ved å være med på teoriforberedende kurs? OTD Akademiet og VKE setter nå opp et nytt kurs i november.
AREA har nylig publisert sitt strategidokument for de kommende årene, titulert "AREA Vision 2030". Strategidokumentet skuer inn i fremtiden for å se hvilke utfordringer kulde- og inneklimabransjen står ovenfor.
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har sendt ut forslag til endringer på forskrift om håndtering av brannfarlig, reaksjonsfarlig og trykksatt stoff samt utstyr og anlegg som benyttes ved håndteringen. Høringen har frist 11. desember.
EU publiserte nylig en helt ny sertifiseringsordning for arbeid med f-gass og naturlige kuldemedier gitt i f-gassforordningen. Sertifiseringsordningen er blitt vedtatt og vil føre til at de som jobber med naturlige kuldemedier og ikke bare f-gasser i dag også må sertifisere seg.
VKE har lagt frem høstens markedsrapport i samarbeid med Prognosesenteret. Et høyt rentenivå og høye byggekostnader gjør at vi venter fallende byggproduksjon i år, men i 2025 venter vi en kraftig vekst.