Artikkel om F-gass forordningen i Aftenposten

Miljødirektoratet har samarbeidet med bransjen for å få på plass sertifiseringen. Stig Rath, bransjesjef for Kulde i VKE (Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi), forteller at de var klar over at mange aktører i kuldebransjen gjorde mye rart med varmepumpene for to år siden, skriver Aftenposten i en artikkel i dag. 

Miljødirektoratet har samarbeidet med bransjen for å få på plass sertifiseringen. Stig Rath, bransjesjef for Kulde i VKE (Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi), forteller at de var klar over at mange aktører i kuldebransjen gjorde mye rart med varmepumpene for to år siden.- Det er innrettet som et miljøtiltak, men for oss i bransjen er det først og fremst kvalitetskontroll, sier Rath.

Riktig installerte pumper kan vare i 20 år
- Vi tenkte at enkelte aktører med viten og vilje skummet fløten. Vi har nå lært at det kun har vært snakk om for dårlig kompetanse, sier Rath. Riktig installasjon er alfa og omega hvis varmepumpen skal vare lenge, mener Rath.

- De første varmepumpene dukket opp på markedet rundt 1996-1997. Gode varmepumper som ble installert korrekt da, lever fremdeles. Prognosesenteret snakker om at varmepumpene har en levetid på omtrent 12 år, men det er ingenting i veien for 20 års levetid hvis produktet er godt, og installasjonen var bra utført, sier Rath. 

Les hele artikkelen i Aftenposten her